Tafeltennissers heren 1: ‘Een bloedstollend avondje ’

Emmeloord. Precies 19 jaar geleden stonden ze ook tegenover elkaar. Het Duo Obdijn/Hulsman van Vined/Heerde en Stolwijk/Lieftink van de TTV Emmeloord. En ook toen al waren deze avonden gevuld met strijd en passie aan beide zijden. Beide teams streden altijd om de hoogste plaatsen van de afdeling Zwolle. Lieftink/Stolwijk gingen vanaf die periode het Landelijke in. Obdijn/Hulsman bleven altijd in die Klasse. En deze avond bewees dat de strijd tussen beide teams nog steeds aanwezig was.Na ruim 4 uur tafeltennis stond het scorebord op 6-4, in het voordeel van de Emmeloorders. Johan Lieftink won zijn drie partijen. Richard Stolwijk was goed voor twee overwinningen, terwijl Michele van de Lei het zesde punt kon binnen halen. Maar het ging allemaal niet vanzelf.

Bij een 4-4 stand, leek het er sterk op dat het een gelijkspel zou worden. Lieftink stond tegen de sterk spelende Obdijn met 0-2 in games achter. Hij kwam totaal niet in zijn spel en het  leek er zelfs op dat hij de   de handdoek in de ring te gooide. Zijn spel was uitermate zwak, wat frustratie opleverde.. Maar dat woord kent Lieftink niet. Vol ( sportieve-)strijd, gebrul en temporiseren, werkte hij de achterstand weg, en kon uiteindelijk met een 11-9 winst het punt binnen halen. De goed spelende van der Lei, wist verrassend genoeg van Vineds derde man in vier games te winnen.

“Het was weer een ouderwets avondje tafeltennis. Zowel Vined als wij gingen er vol voor en het is dan mooi dat we door onze tegenstanders van harte werden gefeliciteerd. Het dieptepunt voor ons, was het dubbel. Johan en ik dubbelen al bijna 20 jaar en vrijwel altijd is dat een punt. Vanavond liep het voor geen kanten. Zelfs Vined was verbaasd over ons. Achteraf gezien was dit punt minder belangrijk, omdat Michele de overwinning binnen haalde. Deze avond was  tafeltennis op zijn mooist. Gelijkwaardige tegenstanders, fanatiek spel en knokken voor ieder punt en dan toch na afloop aan het langste eind trekken. En onze tegenstanders werkten daar volop aan mee. Het biertje na afloop ging er dan ook goed in bij beide teams”, aldus Stolwijk